Ultimele știri

La Vatici, Biserica Mitropoliei Basarabiei, în parteneriat cu primăria a deschis o garderobă socială

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” a Mitropoliei Basarabiei din Vatici (paroh – PC Părinte Vasile Domente), în parteneriat cu Primăria  au inaugurat ieri, 27 septembrie 2017, o garderobă și o spălătorie socială de care se vor folosi localnicii dezavantajați social și persoanele în etate din comunitate.

Inițiativa Părintelui Vasile a fost susținută de enoriașii Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei care, printr-o tradiție filantropică formată deja de mai mulți ani, oferă oamenilor nevoiași haine și bunuri din prisosul ce-l au. De asemenea, unele dintre bunuri sunt oferite de către Asociația „Freunde Rumaniens” din Coburg, Germania – un partener ce și-a manifestat dorința de a oferi constant bunuri persoanelor social vulnerabile din regiune. Până acum de bunuri s-au bucurat peste 70 de persoane din sat prin mai mult de 150 debunuri vestimentare, jucării și alte obiecte.

Prezent la eveniment, primarul comunei Vatici, Domnul Ruslan Vascan a menționat faptul că primăria contribuie la acest proiect filantropic atât cu spațiul oferit gratuit cât și cu o mașină de spălat automată ce va deservi toți doritorii ce nu dispun de asemenea facilitate acasă. Instituția pune la dispoziția Bisericii Mitropoliei Basarabiei, spre folosul comunității detergent pentru haine, serviciile de apă și canalizare, de asemenea gratuit.

Cu ocazia acestui eveniment, petrecut în ziaua prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, Părintele Vasile a săvârșit o slujbă de sfințire a Aghiasmei Mici, oferind păstoriților Sfinției Sale prilejul de a se bucura și de Binecuvântare Domnului.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img