Ultimele știri

Mitropolitul Basarabiei: mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii naționale a Zilei Profesorului.

Aniversarea de astăzi a Zilei Profesorului, ne oferă posibilitatea de a felicita și de a binecuvânta cu dragoste arhipăstorească pe profesorii și învățătorii, respectiv pe toate cadrele didactice, care se ostenesc zi de zi cu formarea noilor generații de tineri, în duhul înțelepciunii, al credinței, al valorilor spirituale și identitare, cu dăruire de sine și trudă stăruitoare.

Iubiți profesori, învățători, educatori și membri ai sistemului educațional, avem atât de multe motive și gânduri ca să vă mulțumim pentru efortul, gingășia, dragostea părintească, răbdarea, iubirea față de frumos, de care dați dovadă, încât e cu neputință să le expunem pe toate aici. De aceea, adunate într-o rugăciune fierbinte de recunoștință, le așezăm direct în fața Tronului lui Dumnezeu. Vă apreciem, încurajăm și felicităm din toată inima, pentru roadele iubirii pe care le putem culege din sufletele celor care trec prin sălile dvs. de clasă. 

Astăzi, mai mult ca niciodată, copiii și tinerii noștri sunt expuși curentelor secularizării, demoralizării, și anihilării valorilor creștine, astfel, ei au nevoia de a fi însoțiți, ascultați, motivați și sfătuiți cu iubire, prietenie, solidaritate și bucurie, în formarea lor intelectuală, socială și duhovnicească. Astfel, ne punem toată încrederea în receptivitatea și dedicarea dvs., având siguranța că veți depune în continuare tot efortul pentru formarea lor educațională, ca buni cetățeni și creștini, cultivând dragostea faţă de Dumnezeu prin rugăciune, şi faţă de aproapele, prin trăire sau fapte bune.

Noi, Școala, Familia și Biserica, pilonii de bază ai unei societăți prospere, avem datoria de a împlini și dezvolta adecvat vocația lor, punându-le la dispoziție modele de trăire corectă, prin așezarea tainică a ”seminței cuvântului” care aduce multe roade spirituale. Așadar, rog pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască un an plin de roade ale Duhului Sfânt, sănătate deplină, multe bucurii și fapte mântuitoare în misiunea pe care o purtați! La mulți și binecuvântați ani!

                                                               † Petru
                                               Arhiepiscopul Chișinăului,
                                  Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img