Ultimele știri

Biserica cu hramul ”Vera, Nadejda, Liubov și mama lor, Sofia” din IP Căpșuna, Raionul Ștefan Vodă, îmbrăcată în veșminte de sărbătoare

De dimineață, ierarhul a fost întâmpinat cu flori, pâine și sare de Părintele paroh Roman Cuțitaru și de doamna preoteasă, respectiv de soborul de preoți din parohiile învecinate, în fruntea cărora s-a aflat Vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Chișinăului, Preacuviosul Justinian Budescu și Protopopul de Orhei, Preacucernicul Protoiereu Mitrofor Ioan Marian.

În continuare, Părintele Mitropolit a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La finalul slujbei, în momentul rânduit, Arhim. Justinian Budescu a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a explicat înțelesurile duhovnicești care se desprind din Sfânta Evanghelie a acestei zile, prezentând o parte dintre numeroasele mărturii ale cinstirii Sfintelor Mucenițe  Vera, Nadejda, Liubov și mama lor, Sofia, a căror pomenire s-a săvârșit și care se bucură de o mare evlavie din partea credincioșilor. Dovada este numărul semnificativ de femei creștine care poartă numele acestor sfinte mucenițe.  

Răspunsurile armonioase de la strană, care au înfrumusețat slujba, au fost date de vocile îngerești ale Coralei Mitropoliei Basarabiei ”Gavriil Musicescu”.

În continuare, Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, a dat citire gramatelor chiriarhale prin care, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, oferă distincții de vrednicie binefăcătorilor și susținătorilor lucrărilor de construcție și înfrumusețare a lăcașului din această parohie, ca semn al prețuirii și recunoștinței pentru eforturile deosebite depuse în promovarea și susținerea valorilor creștin-ortodoxe românești.

La final, părintele paroh Roman Cuțitaru a adresat un cuvânt de mulțumire ÎPS Petru și celor prezenți la acest moment de sărbătoare din viața parohiei, mai cu seamă celor care au contribuit la zidirea și împodobirea bisericii, dar și față de cei care în prezent jertfesc pentru înnoirea și înfrumusețarea casei lui Dumnezeu. Nu în ultimul rând, Părintele Mitropolit a adus mulțumiri gazdei și soborului slujitor, coralei, precum și credincioșilor prezenți care formează cu toata dragostea o parohie minunată.

A urmat apoi rânduiala de binecuvântare a lucrărilor de renovare și înnoire a locașului de cult, care au avut loc în ultimii ani atât în interiorul, cât și în exteriorul acestuia. De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a sfințit crucile care vor fi așezate pe biserică și o fântână din curtea ei, apoi a binecuvântat agapa frățească pregătită pentru creștinii și invitații participanți la hram.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img