Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei a trimis ajutoare în satele Căplani și Cioburciu, raionul Ștefan Vodă

Ajutorul a constat în produse alimentare și de igienă, pături, perne și haine pentru 91 de refugiați ce se află în raza satului Căplani. Ele au fost transmise prin părintele Roman Cuțitaru care desfășoară o frumoasă colaborare cu domnul primar Valeriu Tabunșcic. De asemenea părintele a fost și la centrul Emanuel din satul Cioburciu, raionul Ștefan Vodă.

 

Părintele Roman Cuțitaru își desfășoară activitatea, zi de zi, la punctul vamal Palanca împreună cu voluntarii din cadrul comunității religioase pe care o păstorește.

 

Voluntari cu inimă mare, preoți ai Mitropolia Basarabiei și persoane vorbitoare de limbă rusă, vin pe rând la punctele vamale să ajute, vama fiind primul loc în care refugiații iau contact cu țara noastră, iar îndrumarea este mai mult decât necesară.

 

Încercăm să le oferim un prim ajutor – în sensul că, dacă doresc cafea, ceai, hrană, medicamente, informații, cartele telefonice, puțină odihnă, transport sau cazare, îndrumare spre toate nevoile reale pe care le au în aceste momente.

 

O zi decurge cu tristețe și pentru noi și pentru ei… tranzitează mulțime de persoane, cel puțin cât sunt eu aici: copii, adulți și un pic mai vârstnici.

 

Le oferim pături, ceai, cafea, o ciorbă caldă, hăinuțe pentru copii, sucuri, dulciuri și la urmă – o îmbrățișare, să le dăm curaj să treacă peste necazul care s-a abătut peste ei.

 

Ne bucurăm că putem veni și noi să dăm o mână de ajutor oamenilor. Orice formă de sprijin a refugiaților este mai mult decât binevenită. Toți sunt speriați și derutați și au nevoie de îndrumare, fiecare persoană care – forțată de împrejurări – părăsește Ucraina în aceste zile, duce în spate o poveste sfâșietoare.

 

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română din Basarabia a fost alături de refugiații veniți în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

 

S-a mobilizat în acest sens Mitropolia Basarabiei alături de ONG-urile Bisericii (Pr. Roman Cuțitaru).

 

 

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img