Ultimele știri

Mitropolia Basarabiei a primit ajutoare umanitare de la comunitatea religioasă din Verona pentru refugiații din Ucraina

În primul lot de ajutoare ce au ajuns în Basarabia au fost 6 000 kg de alimente, haine, pături, lenjerii de pat, perne, produse de igienă și scutece pentru copii.

Creștinii ortodocși din Verona s-au mobilizat exemplar la îndemnul părintelui paroh Ursachi Mihail și au desfășurat o amplă campanie de colectare de ajutoare pentru refugiații din Ucraina ce se află pe teritoriul Republicii Moldova.

Mitropolia Basarabiei a distribuit aceste ajutoare, prin implicarea Pr. Arhidiacon Constantin Olariu și Pr. Victor Ghimpu, Consilieri Mitropolitani, în mai multe centre din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului precum Orhei, Călărași, Ungheni, dar și în afara sa la Ștefan Vodă.

 

Moldovenii și românii din Verona, au dăruit din inimă tot ce au avut mai bun. Am rămas profund impresionat când am văzut cât de săritori au fost la apelul părintelui Ursachi Mihail, care s-a implicat enorm pentru a aduce sprijin aproapelui aflat în suferință.

 

Haine, pături, perne, lenjerii noi, de foarte bună calitate, pătuț pentru copii, mâncare pentru noi născuți, produse de igienă variată, tone de alimente, conserve și multe alte produse care sunt esențiale pentru cei care, în grabă, au fugit din calea războiului.

 

Nu pot exprima în cuvinte câtă bucurie și speranță au adus creștinii din Verona pe chipul refugiaților, și pot spune, cu certitudine, că această faptă de milostenie le-a întărit credința, căci, prin ei, Dumnezeu le-a purtat de grijă (Pr. Arhid. Constantin Olariu).

 

Pe viitor mai multe loturi de ajutoare din Italia vor ajunge în Republica Moldova.

 

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img