Ultimele știri

Duminica a II-a din Postul Mare – Vindecarea slăbănogului din Capernaum (și a Sfântului Grigorie Palama)

În cuvântul de învățătură al ÎPS Părinte Mitropolit, acesta, a vorbit despre iubirea față de aproapele și puterea credinței celor patru care a adus vindecare atât sufletului cât și trupului celui aflat în suferință.

 

Evanghelia de astăzi ne arată cât este de importantă rugăciunea înălțată de aproapele nostru. Rugăciunea la vreme de încercare este de mare ajutor.

 

Să învăţăm de la aceşti patru bărbați să fim mai săritori la nevoie când semenul nostru trece prin suferinţă. În primul rând să-i vorbim despre dragostea lui Dumnezeu. Prin orice greutate ar trece omul, el nu este niciodată singur, are în preajmă braţul protector al lui Dumnezeu şi al sfinţilor Lui.

 

Apoi să ne rugăm pentru cel în suferinţă şi să chemăm preoţii Bisericii să se roage pentru el. Să-l ajutăm şi să-l încurajăm. Să nu fim indiferenţi faţă de aproapele nostru”. (ÎPS Petru)

 

Vorbind despre Sf. Grigorie Palama, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a menționat: “Acest mare Sfânt al Bisericii noastre ne învăţa că prin post şi rugăciune neîncetată, omul poate să preguste din lumina cea necreată, neapusă a Împărăţiei lui Dumnezeu. Această lumină este lumina care străluceşte pe chipurile sfinţilor”.

 

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img