Ultimele știri

ÎPS Petru: „Sfinţii – modele de viaţă şi de mărturisire a dreptei credinţe pentru noi creştinii”

   La data de 3 iunie 2018, în prima Duminică după Rusalii(a Tuturor Sfinților), Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

   În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Petru s-a referit la locul sfinţilor în cultul ortodox. Între altele, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru a menționat: „Sfinţii, pentru noi, creştinii, sunt modele de viaţă şi de mărturisire a dreptei credinţe. Sfinţii sunt şi mijlocitorii noştri la Tronul Ceresc. Ei fiind purtători ai aceluiaşi trup, înclinat spre păcat, prin viaţa lor curată, plină de rugăciune, post şi nevoinţe, au reuşit să-l disciplineze. Sfinţii au demonstrat că depunând multă osteneală prin ajutorul harului Duhului Sfânt, omul poate să se ridice la cele mai înalte trepte duhovniceşti, ajungând la vrednicia îngerească. Sfinţii sunt nişte făclii care luminează calea creştinilor spre Împărăţia cerurilor”.

   De asemenea vlădica Petru a făcut referire și la Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, pe care credincioșii ce țin de stilul vechi i-a sărbătorit în aceeași zi. Întîistătătorul Mitropoliei Basarabiei i-a felicitat pe toți cei care poartă numele celor doi mari sfinți, sau derivate de la acestea.

   La Sfânta Liturghie a fost prezent și domnul Andrei Năstase, care a ales să trăiască această zi importantă din viața creștinilor din Chișinău, prin rugăciune, alături de familie, la Paraclisul Mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img