Ultimele știri

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud a oficiat prima Sfântă Liturghie în Eparhia încredințată

   În Prima Duminică după Rusalii, în Duminica Tuturor Sfinților (3.06.2018), PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud a oficiat prima Sfântă Liturghie în eparhia încredințată și anume la biserica “Sf. M. Mc. Pentelimon” din orașul Cahul (paroh PC preot Iulian Budescu – vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud).

   După oficierea Sfintei Liturghii,  Ierarhul Mitropoliei Basarabiei a rostit o omilie în care s-a referit la rolul sfinților în iconomia mântuirii noastre, iar printer altele a menționat: “Slujirea Lui Dumnezeu înseamnă asumarea deplină a dreptei credințe. Adesea noi ne bucurăm de cinstea venită de la oameni atunci când facem voia oamenilor, uitând însă că aceasta ne poate îndepărta de Dumnezeu. Sfinții care L-au mărturisit pe Hristos, au fost de multe ori disconsiderați de oameni, însă și-au câștigat cunună veșnică în Ceruri.”

   “Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, și-au asumat și ei pe deplin urmarea Lui Hristos. Din cea mai înaltă demnitate umană, ei au înțeles că adevăratul câștig în viață, care le întrece pe toate, este demnitatea de a fi urmaș, prin fapte a Lui Hristos” a concluzionat preasfinția sa, făcând o incursiune istorică în viața marilor împărați ai bisericii noastre.

   În final, Preasfințitul Părinte Veniamin i-a oferit părintelui vicar-administrativ, în dar, o cruce pentru binecuvântare și o carte cu slujba logodnei și a cununiei, mulțumindu-i pentru primirea călduroasă.

   Părintele Iulian i-a mulțumit PS Veniamin pentru vizită și binecuvântare arhierească, exprimându-și încrederea că viața pastoral-misionară din Episcopia Basarabiei de Sud va deveni mai dinamică, odată cu numirea unui episcop titular, asigurându-l de tot sprijinul și dăruirea clericilor din Eparhia de Sud a Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img