Ultimele știri

ÎPS Petru: „Sfântul Nicolae – exemplu de dragoste necondiționată față de aproapele nostru.”

   În data de 22 mai 2017, ziua prăznuirii Aducerii Moaștelor Sf. Ierarh Nicolae(stil vechi), ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor,  a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul comunităţii la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Pojăreni, rn. Ialoveni (preot paroh Alexandru Furdui).

   După săvârşirea Sfintei Liturghii vlădica Petru a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre viața Sf. Ier. Nicoae și activitatea sa ca ierarh binefăcător: „Sărbătoarea de astăzi este o dublă cinste adusă Sfântului Nicolae care a fost un ierarh milostiv și grabnic ajutător al celor aflați în necazuri. El a păstorit Biserica Lui Hristos într-o perioadă tulbure, când creștinii erau persecutaț, dar chiar și în aceste condiții el nu a încetat să propovăduiască dragostea creștină și milostenia.

   Sfântul Nicolae este un exemplu de dragoste necondiționată față de aproapele nostru. Să învățăm de la Sfântul Nicolae sa facem fapte bune și să păstrăm credința noastră ortodoxă nealterată, iubind pe aproapele nostru așa cum ne-a învățat Hristos Însuși iar vrednicul Ierarh Nicolae I-a urmat învățătura.

   În continuare, pentru sprijinul acordat bisericii, la recomandarea părintelui paroh, domnii Ciobanu Pavel și Bogos Tudor s-au învrednicit din partea Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei de Distincții de vrednicie.

   După aceasta ÎPS Petru, însoțit de soborul de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a două troițe făcute de enoriașii din parohie.

   În final înaltul ierarh i-a felicitat pe părintele paroh şi pe enoriaşii săi cu ocazia prăznuirii ocrotitorilor bisericii lor și pe toți cei care poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae sau derivate de la acesta, urându-le multă sănătate, pace şi bunăsporire în toate faptele cele bune.

   Părintele Alexandru i-a mulţumit ÎPS Petru pentru vizită și binecuvântare arhierească şi l-a invitat şi cu alte ocazii în mijlocul comunităţii lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img