Ultimele știri

PS Antonie: „Să învăţăm de la Sfântul Ierarh Nicolae cum să fim buni şi darnici”

Luni 22 mai 2017, când creştinii, care respectă calendarul pe stilul vechi, au prăznuit Aducerea Moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Sadova, raionul Călăraşi (preot paroh PC Protoiereu Valeriu Enache – protopop de Călăraşi).

După înconjurarea tradiţională de haram a sfântului locaş a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra familiei părintelui paroh şi asupra întregii comunităţi.

PS Antonie a felicitat comunitatea din Sadova cu sărbătorirea hramului localităţii şi s-a referit viaţa Sfântului Ierarh Nicolae şi la activitatea misionar-pastorală a părintelui paroh.

Vorbind despre Sfântul Ierarh Nicolae, PS Antonie, între altele a spus: „Sfântul Ierarh Nicolae a iubit pe Dumnezeu şi pe semenii săi. A fost aproape de cei în suferinţă şi necaz, de bătrânii singuratici şi copii orfani, a ajutat pe văduve şi pe fecioare. Prin faptele sale, Sfântul Ierarh Nicolae ne arată cum să slujim lui Dumnezeu şi semenilor”. „Sfântul Ierarh Nicolae este sfântul cel mai iubit de copii, pentru bunătatea şi dărnicia sa. Să învăţăm de la Sfântul Ierarh Nicolae cum să fim buni şi darnici” , a îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Valeriu, menţionând dăruirea sfinţiei sale la dinamizarea misiunii creştine în protopopiatul Călăraşi şi în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Ierarhul Mitropoliei Basarabiei i-a dăruit părintelui Valeriu câteva cărţi pentru biblioteca parohială, iar fiecare creştin prezent la slujbă a primit din partea PS Antonie iconiţe cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae.

Un dar pentru sărbătoarea hramului au a adus şi elevii de la Gimanziul din Sadova, care au prezentat un program artistic de cântece patriotice şi poezie creştină cu caracter pascal.

Părintele Valeriu a mulţumit PS Antonie pentru vizită, binecuvântare arhierească, invitându-l pe arhiereul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img