Ultimele știri

ÎPS Petru: „Să iertăm la nesfârșit celor ce ne greșesc, pentru ca astfel să dobândim și noi iertare de la Bunul nostru Dumnezeu”

   În Duminica a XI – a după Rusalii, în data de 20 august curent, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, în parohia cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraşul Soroca (preot paroh Ştefan Eftodii).

   După săvârșirea Sfintei Liturghii ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învățătură, în care s-a referit la pericopa evanghelică a zilei, vorbind despre virtutea iertării ca o „condiție primordială în dobândirea iertării de la Bunul Dumnezeu. O altă condiție de a primi iertare de la El nu există. Atunci când rostim Rugăciunea Domnească – Tatăl nostru, anume acest lucru cerem: și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri”. În acest fel noi, înșine condiționăm iertarea noastră. Să fim cu luare aminte la acest lucru, de fiecare dată când ne rugăm și să iertăm la nesfârșit celor ce ne greșesc, pentru ca astfel să dobândim și noi iertare de la Bunul nostru Dumnezeu”.

   La final, a fost oficiată slujba de sfințire a noilor clopote și a crucilor ce urmează a fi înălțate pe biserica aflată în construcție, după care pentru sprijinul acordat înălțării sfântului locaș, vlădica Petru a acordat o diplomă de vredincie din partea Mitropoliei Basarabiei domnului Mircea Moldovan iar d-na Dorina Donici, D-l Liviu Avricenco, d-nii Boris si Olesea Tomac, d-nii Ion si Ludmila Gavriliuc, d-na  Ludmila Ceban  d-na Eugenia Lisnic si d-na Tamara Cernopolc au fost gratificați de către ÎPS Petru cu înalta distincție bisericească Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni, pentru aportul adus și efortul depus în realizarea lucrărilor de construcție a sfântului locaș din Soroca. De asemenea mulțumiri au fost aduse tuturor celor care au contribuit în măsura posibilităților la realizarea acestui obiectiv frumos.

   Părintele Ștefan a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l pe Înaltul Ierarh și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img