Ultimele știri

ÎPS Petru: „Pentru a ne învrednici să–L vedem pe Dumnezeu avem nevoie de rugăciune”

În ziua prăznuirii Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul al Domnului (stil vechi), în data de 20 ianuarie 2019, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, a oficiat împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din localitatea Ratuș, raion Criuleni(preot paroh Ioan Marian).

În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a vorbit celor prezenţi despre „ultimul şi cel mai mare dintre prooroci, care este nedespărţit de Domnul nostru Iisus Hristos, la fel cum este nedespărţită de Mântuitorul Maica Domnului”.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, printre altele, a spus: „Sfântul Ioan s-a născut în familia preotului Zaharia, un slujitor la templu din Ierusalim şi a soţiei acestuia Elisabeta. Simţind chemarea pustiului, după ce ambii părinţi trec la cele veşnice, Sfântul Ioan se retrage în pustiul Iordanului pentru a duce o viaţă aspră în rugăciune şi post. Ne spune Evanghelia că „avea îmbrăcămintea din păr de cămilă şi cingătoare de piele împrejurul mijlocului, iar hrana lui erau lăcustele şi mierea sălbatică”. De acolo, din pustie, chema lumea la pocăinţă: „Pocăiţi-vă că s-a apropiat împărăţia cerurilor”.

Învăţăm de la Sfântul Ioan că pentru a ne învrednici să–L vedem pe Dumnezeu avem nevoie de rugăciune, post şi o viaţă conformă cu poruncile lui Dumnezeu. Sfântul Ioan este şi un rugător al nostru la Tronul Ceresc. Îl vedem în icoane împreună cu Maica Domnului de o parte şi de alta a Mântuitorului, ei fiind cei mai puternici mijlocitori la Dumnezeu pentru mântuirea noastră. Să înălţăm rugăciuni către acest mare sfânt al lui Dumnezeu şi să învăţăm de la el cum să ducem o viaţă plăcută lui Dumnezeu”, a îndemnat Înaltpreasfinţitul Petru.

În continuare Întâistătătorul Mitrooliei Basarabiei l-a felicitat pe părintele paroh cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc, dorindu-I multă sănătate, pace și spor în propovăduirea Evangheliei Lui Hristos turmei încredințate și nu numai.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img