Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Mântuitorul săvârşea binele din marea iubire pentru oameni”

În data de 7 august curent, în Duminica a VII-a după Cincizecime (pomenirea Sf. Cuv. Teodora de la Sihla; Adormirea Sf. Ana; Sf.  Olimpiada şi Eupraxia), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din oraşul Chişinău.

După Sfânta Liturghie, ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învăţătură în care a accentuat: „Evanghelia Duminicii de astăzi ne arată că Mântuitorul Iisus Hristos săvârşea binele din marea iubire milostivă pentru oameni. De aceea, nu căuta laudă de la oameni şi nu Se tulbura de răutatea fariseilor care-L invidiau, Îl urau şi-L denigrau în diferite împrejurări. Astfel, Mântuitorul ne învaţă şi pe noi să săvârşim numai binele, chiar dacă unii ne invidiază, ne urăsc şi ne critică… Cei doi orbi, cerându-I cu credinţă izbăvire lui Iisus, au fost vindecaţi, iar unui mut, care avea demon, la insistenţele celor apropiaţi, Domnul i-a dezlegat graiul, şi acesta a putut vorbi. Am auzit că Mântuitorul a spus orbilor în timp ce s-a atins de ochii lor: „Fie vouă după credinţa voastră!”. Deci, Mântuitorul, respectând libertatea fiecăruia, nu vindeca pe nimeni împotriva voinţei şi a credinţei personale”.

Menţionăm că în cadrul Sfintei Liturghii tânărul Andrei Gabura a fost hirotonit în treapta de diacon de către ÎPS Petru al Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img