Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „În iubirea de Dumnezeu și de aproapele nostru sunt cuprinse toate poruncile”

În data de 11 decembrie curent, în Duminica a 30-a după Cincizecime (pomenirea Cuv. Mucenic Ștefan cel Nou; Sf. Mucenic Irinarh), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia „Sf. Civioasă Parascheva” din orașul Soroca (preot paroh Ștefan Eftodii).

După  Sfânta Liturghie, ÎPS Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a

referit la Parabola dregătorului bogat și păstrarea poruncilor, în care a ținut să menționeze: „În Evanghelia de astăzi desprindem două căi de urmare a lui Hristos; două mijloace de a ajunge la mântuire și viața veșnică. Prima este respectarea poruncilor și păzirea lor spre a câștiga prin cele trecătoare pe cele veșnice. A doua cale este mai directă și mai grea, ea este adresată celor care pentru dragostea lui Dumnezeu, pentru dorința de a sluji oamenilor, se jertfesc pe sine renunțând de bună voie chiar la cele îngăduite. Este o virtute de care nu fiecare se poate învrednici”.

            În altă ordine de idei Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a accentuat: „Creștinul adevărat respect poruncile lui Dumnezeu. El nu cere de la noi mai mult decât știe că putem da; nu ne dă porunci peste puterile noastre, dacă-l iubim cu adevărat, căci în iubirea de Dumnezeu și de aproapele nostru sunt cuprinse toate”.

            În final ÎPS Petru l-a felicitat pe părintele paroh, Ștefan Eftodii, cu ocazia zilei onomastice, dorindu-i sănătate sufletească și trupească, înru toate bună sporire și păstorire îndelungată spre slava lui Dumnezeu.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img