Ultimele știri

ÎPS Petru: „Jertfa nu înseamnă pierdere, ci comoară adunată în ceruri”

   Duminică, 9 decembrie 2018, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Cuvios Stelian” din Chişinău ( Paroh PC Preot Protoiereu Vasile Petrov ). Prezența Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei a fost prilejuită de prăznuirea celui de al doilea hram al bisericii.

   După Sfânta Slujbă a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate asupra preotului paroh, a familiei sale şi asupra comunităţii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Cuvios Stelian”, precedat de tradiționalul înconjur al bisericii în zi de hram.

   În cuvântul rostit la final, ÎnaltPreasfinția Sa s-a referit la evanghelia duminicii a XXX-a după Rusalii vorbind despre bogăție și despre virtutea de a dărui din ceea ce ai: „Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să dăm celui ce este în nevoi si în necazuri. Jertfa noastră nu este o pierdere sau o pagubă, ci comoară in cer, unde molia nu le roade şi tâlharii nu le fură. Şi ne mai spune Evanghelia în altă parte, acolo unde ne este comoara, acolo ne este şi inima. Ne aflăm în perioada Postului Naşterii Domnului şi acest fapt constituie o ocazie potrivită să ne cercetăm viaţa şi faptele şi să vedem unde este inima noastră. Să nu încetăm a face binele, pentru că există atâta lume necăjită, să ajutăm aproapele după puterea noastră, şi astfel ne vom umplea de lumină şi ne vom apropia de Dumnezeu”, a îndemnat Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru.

   În final ÎPS Părinte Petru l-a felicitat pe părintele Vasile și pe toți credincioșii prezenți cu ocazia sărbătoririi ocrotitorului ceresc al parohiei.

   Părintele Vasile i-a mulţumit ÎnaltPreasfinţitului Mitropolit şi Exarh Petru pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei în mijlocul comunității lor şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img