Ultimele știri

PS Veniamin: „Să nu ne legam de bunurile materiale ca de ultima realitate”

   În Duminica a XXX-a după Rusalii (09 Decembrie 2018), Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Sf. M. Mc. Pantelimon din Municipiul Cahul, alături de un sobor de preoți și diaconi. Înainte de Sf. Liturghie, Preasfinția Sa a citit tuturor credincioșilor prezenți, Rugăciunea de iertare a păcatelor celor de voie și celor fără de voie. 

După citirea pericopei evanghelice de la Sf. Ap. și Evanghelist Luca, Arhipăstorul Episcopiei Basarabiei de Sud a tâlcuit și a adresat un cuvânt de învățătură în care a făcut referire la pilda dregătorului bogat. 
   „În perioada Postului Crăciunului, când suntem chemați să medităm mai mult la Întruparea Mântuitorului pentru izbăvirea din robia păcatului; când suntem chemați sa ne uitam mai mult la pregătirea noastră pentru a-L primi pe Hristos Domnul în cămara sufletului nostru; când suntem chemați, mai mult decât oricând, sa meditam la sensul existentei noastre, sa nu ne legam de bunurile materiale ca de ultima realitate, fiindcă, atunci când plecam din lumea aceasta, nu le luam cu noi„. 

   „Ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne dăruiască înțelepciune de a viețui frumos în lumea aceasta, sa ne dea puterea de a primi darurile Lui și sa le împărțim cu multa dragoste ca buni iconomi, pentru ca bunurile pe care le-am primit nu sunt ale noastre„, a îndemnat Preasfintia Sa.

   La sfârșitul slujbei, Ierarhul a anunțat și programul pentru săptămâna viitoare din biserica închinată Sf. M. Mc. Pantelimon, invitând credincioșii la Sf. Liturghie, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, în ziua de joi (30 noiembrie/13 decembrie), iar în ziua de vineri va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu.

FotoCredit: Arhid. Marin Osoianu

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img