Ultimele știri

ÎPS Petru: „Iertarea lui Dumnezeu – direct proporțională cu iertarea acordată de către noi semenilor noştri”

   Duminică, 18 februarie 2018 (Duminica Lăsatului Sec de brânză), Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

   După săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii, a fost săvârșită slujba specială a Vecerniei care mai este cunoscută și ca Vecernia iertării, după care cei prezenți, dimpreună cu toți clericii slujitori și-au cerut iertare unii de la alții, înainte de începutul Sfântului și Marelui Post.

   Cu această ocazie, vlădica Petru a rostit în fața celor prezenți o omilie cu un profund conținut duhovnicesc despre post și rolul lui în viața noastră dar și despre necesitatea iertării semenilor noștri: „Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să iertăm pe semenii noştri pentru ca astfel să putem obţine şi noi iertare de la Dumnezeu. Mântuitorul ne spune clar: „De nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu va ierta greşelile voastre”. Şi în rugăciunea Tatăl nostru de asemenea cerem „Şi ne iartă nouă greşelile noastre precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”. Iertarea lui Dumnezeu este direct proporțională cu iertarea acordată de către noi semenilor noştri. Nu putem pretinde iertare de la Tatăl Nostru Cel Ceresc iertare, dacă nu avem noi înșine calitatea de a ierta”.

   „Să iertăm celor care ne-au greşit şi să rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute ca perioada de Post să fie o perioadă de înnoire şi creştere duhovnicească, de urcuş spre Slăvita Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos”, a îndemnat Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img