Ultimele știri

ÎPS Petru: „A fi un bun creştin înseamnă, în primul rând,să ştii să ierţi.”

În data de 26 februarie 2017,  în Duminica Lăsatului Sec de brânză (A izgonirii lui Adam din Rai), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în parohia  „Sf. Martiri Brâncoveni” din oraşul Codru(preotparohprot.IoanBarbău).

DupăoficiereaSfinteiLiturghii, ÎPS Petrua rostit un cuvânt de învăţătură, cu referire la EvangheliazileişiînceputulPostului Mare:  „Perioada Postului Mare, care începe de mâine, trebuie să fie pentru noi o perioadă de pregătire pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Trebuie să ne pregătim de acest mare praznic, prin post, rugăciune, milostenii şi fapte bune. Postul alimentar nu este egal cu postul creştin. Postul creştin presupune, în primul rând educarea calităţii de a putea ierta aproapelui orice, indiferent de cât de mult a greşit. Noi greşim în faţa Lui Dumnezeu infinit de mult mai multe ori decât ne greşesc nouă semenii noştri şi dacă nu vom ierta puţin aproapelui nostru puţin, nici Tatăl Nostru cel Ceresc nu ne va ierta nouă. A fi un bun creştin înseamnă, în primul rând a şti să ierţi.”

În cadrul Sfintei Liturghii tânărul teolog Simion Ichim, a fosthirotonit în treapta de diacon.

Dupăaceasta a fost înălţat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui paroh, a membrilor familiei sale şi a binefăcătorilor sfântului locaş.

Preacucernicul Părintele paroh a mulţumit pentru vizită, binecuvântare arhierească şi susţinere, întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei, invitându-l să mai vină şi cu alte ocazii în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte.

Biroul de presă al MitropolieiBasarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img