Ultimele știri

ÎPS Petru: „Credinţa izvorâtă din dragoste apropie de Dumnezeu”

  La 23 iunie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

   În cuvântul său de învăţătură Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la Evanghelia din duminica a IV-a după Cincizecime, evidenţiind importanţa rugăciunii aproapelui. Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru, între altele, a spus: „De la sutaşul din Evanghelia de astăzi învăţăm mai multe virtuţi. Învăţăm, în primul rând, dragostea pentru aproapele. El nu a lăsat pe sluga sa în boală, ci a mers să caute un medic, un tămăduitor. Şi dacă în căutarea sa a fost sincer, el s-a apropiat, chiar, de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, de Dumnezeu făcut om din iubire pentru oameni. Şi Mântuitorul i-a răspuns căutării sale şi i-a vindecat servitorul, pentru că a văzut dragostea şi credinţa sa. De aceea a exclamat: „Adevărat grăiesc vouă: Nici în Israel n-am găsit atâta credinţă. Credinţa izvorâtă din dragoste apropie de Dumnezeu”. 

   „Să ne împodobim sufletele noastre cu virtuţile sutaşului şi să ne rugăm pentru aproapele nostru pentru ca să avem binecuvântarea Domnului în toate zilele noastre”, a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

   La final, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, a oferit, în semn de apreciere pentru întreaga activitate pe care o desfășoară în cadrul mitropoliei, doamnei Vera Rusu, o Diplomă de Vrednicie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img