Ultimele știri

ÎPS Petru a binecuvântat lansarea cărții Patrimoniul Cultural Ecleziastic, a istoricului Corneliu Prepeliță

   În data de 28 decembrie 2018, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a participat la un eveniment deosebit, desfășurat la Biblioteca Publică raională “Dimitrie Cantemir” din orașul Ungheni.

   Evenimentul a fost prilejuit de lansarea cărții istoricului și președintelui Asociației istoricilor ”Nicolae Iorga” din Ungheni Corneliu Prepeliță  Patrimoniul Cultural Ecleziastic. La eveniment au fost prezenți un larg sobor de preoți ai Mitropoliei Basarabiei(protopopiatul Ungheni), profesori de istorie, colegi și prieteni ai autorului.

   Această lucrare a fost creată cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Petru și în colaborare cu preoții Mitropoliei Basarabiei, dar, în special, cu cei din raionul Ungheni.

   Vorbind despre carte, ÎPS Petru a subliniat: “Pentru orice creștin este bine să știe răspunsul la întrebările: Cine suntem? De unde venim? și Încotro ne îndreptăm? În acest sens, dătătoare de răspuns sunt bisericile noastre care ne stau de veghe, ca mărturii ale trecutului nostru, curajul prezentului și totodată ele vor fi cele care vor aminti în viitor despre noi și credința pe care o mărturisim. De aceea crearea unei monografii istorice a bisericilor noastre este binevenită și ne bucură această inițiativă. Unele dintre bisericile noastre păstrează până astăzi urmele istoriei noastre crunte iar altele, mai noi, vor mărturisi în viitor”.

   Pentru efortul depus la realizarea acestei cărți dar și pentru alte merite în promovarea credinței ortodoxe și adevărului istoric al neamului nostru, domnul Corneliu Prepeliță a fost decorat de către ÎPS Părinte Mitropolit și Exarx Petru, cu înalta distincție bisericească Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru Mireni.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img