Ultimele știri

ÎPS Petru: „Atitudinea vameşului este cea care ne direcţionează pe calea moştenirii Împărăţiei Cerurilor”

În data de 5 februarie curent(Duminica Vameşului şi a Fariseului), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat  Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraşul Soroca (preot slujitor Ştefan Eftodii).

La acest eveniment a fost prezent şi PC Preot Sorin Huluţă, protopop de Soroca, în cadrul Mitropoliei Basarabiei

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa Petru a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre perioada Triodului, care începe cu această duminica şi care este „o perioadă de pocăinţă şi pregătire pentru Postul Mare care precedeaza Marele Praznic al Învierii Domnului”.

Referindu-se la pericopa evanghelică a zilei, întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a menţionat, între altele: „În fiecare dintre noi există un vameş şi un fariseu. Depinde de noi a cărui caracter vrem să ni-l asumăm. Însă ziditoare de suflet ne este atitudinea vameşului celui smerit, umil şi ascultător. Acum două săptămâni, s-a citit o evanghelie despre un alt vameş. Nu întâmplător este acest lucru. Mântuitorul Hristos vrea să ne încredinţeze prin aceste două exemple, că bogăţia, statutul social sau funcţia în stat nu este un impediment  sau o piedică în calea moştenirii Împărăţiei Cerurilor, atunci când suntem smeriţi, umili şi milostivi”.

În final, pentru activitatea misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă, PC preot Ştefan Eftodii,  a primit din partea Înaltpreasfinţitului Petru Distincția Bisericească  Dreptul de a purta Bederniţă.

Părintele Ştefan a mulţumit ÎPS Petru pentru  slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii lor şi cu alte ocazii. 
 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img