Ultimele știri

Inaugurarea Centrului Social „Filantropia” din Orhei – o sărbătoare a Comuniunii și a Milosteniei

Asociaţia Umanitară Filantropia Creștină din Orhei a fost gazda unei sărbători pline de emoție și solidaritate, odată cu inaugurarea Centrului Social „Filantropia”. Evenimentul a avut loc ieri, pe 5 iunie 2023, și a reprezentat un moment de bucurie și recunoștință pentru întreaga comunitate.

Centrul Social „Filantropia” este un proiect de suflet al Asociației Umanitare Filantropia, sub conducerea Părintelui Sergiu Aga, care și-a propus să devină un loc în care speranța și bunătatea se împletesc pentru a da viață unei viziuni frumoase de solidaritate și asistență. Acest centru social va aduce un sprijin real și ajutor pentru persoanele aflate în dificultate, oferindu-le un loc sigur și o gamă diversificată de servicii și activități menite să le îmbunătățească viața.

Ceremonia de inaugurare a fost însoțită de o slujbă de binecuvântare, în timp ce trei preoți au sfințit acest așezământ social. Oaspeții și partenerii au fost întâmpinați cu tradiționala pâine și sare, în semn de ospitalitate și recunoștință pentru contribuția lor la realizarea acestui proiect minunat.

Momentul festiv a fost animat de prezența Ansamblului „Haiduceii” de la IP Gimnaziul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, care au încântat publicul cu dansuri pline de energie și bucurie. De asemenea, tânăra Valeria Jioară a încântat inimile tuturor cu melodiile sale emoționante.

În timp ce oaspeții se bucurau de eveniment, copiii au avut parte de un program special alături de un simpatic clovn și de îndrăgitul personaj Sonic, care le-au adus zâmbetul pe buze.

Ziua de inaugurare s-a încheiat cu o fotografie de grup și cu tăierea festivă a tortului inaugural. Fiecare moment a devenit un simbol al utilității publice a Centrului Social „Filantropia” și a proiectelor sale.

Această inaugurare, mai mult decât un simplu eveniment, reprezintă un pas înainte spre o lume mai bună și mai solidară. Centrul Social „Filantropia” va fi un loc în care comunitatea se va mobiliza pentru a oferi ajutor și sprijin celor care au nevoie de el, un loc în care milostenia și schimbarea prin educație vor avea un rol esențial.

Într-un gând plin de recunoștință, Părintele Sergiu Aga a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți, pentru susținerea și dragostea lor. „Împreună, am făcut ca acest vis să devină realitate. La Centrul Social „Filantropia” visăm la un viitor mai luminos și la o lume mai bună, în care comunitatea se unește în spiritul milosteniei și al sprijinului reciproc.”

Ne mândrim că în cadrul Mitropoliei Basarabiei există clerici și credincioși devotați, care se preocupă de problemele și suferința aproapelui. Prin Centrul Social „Filantropia” și alte astfel de proiecte, clericii și credincioșii din Mitropolia Basarabiei demonstrează că slujirea lui Dumnezeu este în strânsă legătură cu grija față de semenii lor.

Îi felicităm și îi încurajăm să continue această frumoasă misiune de a aduce dragoste, nădejde și alinare în inimile celor aflați în dificultate.

Aceste inițiative sunt un exemplu minunat de implicare și contribuție la binele comunității creștine, iar rezultatele lor vor continua să aducă bucurie și schimbare în viețile celor care au nevoie de ajutor.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina de Facebook a Părintelui Sergiu Aga.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img