Ultimele știri

Hramul bisericii „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din Chircani – Cahul

  Joi, 2 august 2018, în ziua prăznuirii pe stil vechi a Sfântului Prooroc Ilie, PreaSfințitul Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud, s-a aflat în mijlocul comunităţii  „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din satul Chircani, raionul Cahul, (preot paroh Marin Grigore) unde, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie, cu ocazia prăznuirii ocrotitorului  spiritual al parohiei.

   După săvârşirea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, cu referire la viața Sfântului Prooroc Ilie și îndrăzneala dobândită ca om înaintea Lui Dumnezeu dar și despre despre rolul acestui mare sfânt al Vechiului Testament, în calitate de ocrotitor spiritual al comunității.

   În continuare, a fost organizat tradiționalul înconjor al Bisericii, cu citirea Evangheliilor, după care a fost înălțat un Tede-um de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunităţii din Chircani, asupra familiei părintelui paroh şi pentru sănătatea ctitorilor binefăcătorilor şi închinătorilor Sfântului Locaş.

   În final, vlădica Veniamin i-a felicitat pe toţi cei prezenţi, dar și pe cei care poartă numele Sfântului Ilie, cu ocazia sărbătorii, urându-le multă sănătate, bunăsporire în săvârşirea tuturor faptelor celor bune,  cu binecuvântări arhiereşti.

   Părintele  paroh a mulţumit ÎPS Petru pentru slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Episcopiei  Basarabiei de Sud să mai vină în mijlocul comunităţii lor  şi cu alte ocazii. 
Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img