Ultimele știri

Duminica dupa Nașterea Domnului la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

   În Duminica după Nașterea Domnului, în data de 13 ianuarie 2019, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău.

   După oficierea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Petru, PC preot Victor Ghimpu – consilier mitropolitan și slujitor al Paraclisului Mitropolitan a rostit o omilie cu referire la Familia Sfântă în perioada mâniei lui Irod. Printre altele sfinția sa a menționat: „Prin răutatea sa, Irod se opune palanului lui Dumnezeu de mântuire a lumii, dar Evanghelia ne arată că planul Lui nu poate fi zădărnicit. Dumnezeu ocroteşte pruncul, care este dus în altă ţară până trece pericolul, iar toate acestea printr-o rânduială dumnezeiască.

   Vedem, aici, purtarea de grijă a Tatălui Ceresc, față de Fiul Său, Cel Unul Născut. Atunci când ne lăsăm dominați de rău, nu reușim să ne iubim aproapele, iar astfel ne facem piedici în lucrarea lui Dumnezeu. Lăsându-ne însă dominați de bunătate și de Harul Lui, lucrăm împreună cu Dumnezeu”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img