Ultimele știri

PS Veniamin: “Să nu pierdem nici o clipă a vieții pentru a-I mulțumi Lui Dumnezeu și a face fapte bune”

În Duminica după Nașterea Domnului(13.01.2019), Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Aducerea Moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae” din satul Larga Nouă, raionul Cahul, alături de un sobor de preoți și diaconi.

După pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, în care a relatat evenimentele ce au avut loc după Nașterea Domnului: „După cum vedem din Sfânta Evanghelie, nu s-au bucurat toți oamenii de nașterea Mântuitorului. Toți îl așteptau pe Mesia, dar unii îl așteptau ca să vină ca un mare împărat. Alții îl așteptau ca să vină sub orice formă, numai că, toți îl vedeau ca un izbăvitor, dar nu s-au așteptat ca el să se întrupeze, să-și ia trup din Fecioara Maria și să vină smerit, ca un prunc, născându-se în ieslea Betleemului. La început s-au bucurat doar păstorii și părinții Domnului Hristos, adică Fecioara Maria și dreptul Iosif, logodnicul ei și s-a făcut oarecum cunoscută minunea care s-a întâmplat. Însă, Irod împăratul, auzind de nașterea în Betleem a unui nou împărat și dorind să scape de acesta, a dat poruncă, care a făcut să fie mare tristețe în Betleem și Iudeea, a dat poruncă să fie omorâți toți pruncii până la vârsta de doi ani.
Este tristă scena care ne-o relatează Sfântul Evanghelist Matei, scena uciderii pruncului și a pribegiei, pentru că, tristețea din familiile din acele ținuturi este de nedescris.

Trebuie să amintim că și astăzi sunt oameni care se aseamănă cu Irod, oameni care omoară copii. Și aici ne referim la acele femei care nu doresc copii și apelează la diferiți doctori ca să-i avorteze„.

În finalul cuvântului, Ierarhul a îndemnat credincioșii prezenți ca să nu piardă nicio clipă a vieții pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu, să nu piardă nicio clipă pentru a face un lucru bun: „Dacă aveți prieteni sau rude, mai tineri, care sunt în incertitudinea să nască sau nu copii, sfătuiții să nască toți copiii pe care îi dă Dumnezeu și veți vedea ce fericiți vor fi„.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a fost urat de un grup de tineri din localitate, care au fost răsplătiți după datina, cu un colăcel și câteva daruri.

De asemenea, un cuvânt de mulțumire a fost adresat de către Preacucernicul Preot Constantin Dumitrașcu, parohul bisericii, care a primit în dar, din partea Ierarhului, o icoană cu chipul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img