Ultimele știri

Duminica a 6-a după Învierea Domnului la mănăstirea din Cornești – Ungheni

   În data de 13 mai 2018, în Duminica a 6-a după Învierea Domnului, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, însoțit de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea “Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” din satul Cornești r-n Ungheni(stareț PCuv. Arhimandrit Damaschin Cimbir).

   După oficierea Sfintei Liturghii Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, în predica rostită celor prezenți s-a referit la orbirea sufletească, subliniind printre altele că aceasta „se manifestă prin neputinţa de a vedea lucrarea lui Dumnezeu în creaţia Sa, binefacerile pe care din multa Sa dragoste  le revarsă neîncetat asupra omenirii sau şi mai grav se neagă existenţa lui Dumnezeu, Cel care a creat toate”. „Privirea fizică se opreşte la cele văzute, însă pentru a-L vedea  pe Cel care a creat toate cele existente este nevoie de o vedere duhovnicească. Nu putem să-L vedem pe Dumnezeu cu ochii trupeşti, ci avem nevoie de o vedere spirituală. Şi cum dobândim această vedere? Ne spune una din Fericiri: „Fericiţi cei curaţi cu inima că aceia vor vedea pe Dumnezeu”.

   Părintele stareţ, arhimandrit Damaschin, în cuvântul său a mulţumit soborului de preoţi, prezent la Sfânta Slujbă şi Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit şi Exarh Petru pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l la mănăstirea din Cornești și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img