Ultimele știri

Consfătuirea preoților din Protopopiatul Chișinău: Dialog constructiv despre rolul bătrânilor în comunitate

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, s-a desfășurat în data de 29 noiembrie 2023, la Biserica „Sfântul Cuvios Serafim de Sarov” din capitală, o consfătuire importantă pentru preoții Protopopiatului Chișinău, Mitropolia Basarabiei.

Părintele paroh Serafim Banari a fost gazda acestui eveniment, unde, cu binecuvântarea ierarhului și a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent și Părintele Marius-Daniel Profir, Protopop al Protopopiatului Iași 2. După săvârșirea Sfintei Liturghii împreună cu clericii prezenți, părintele Profir a captivat audiența cu un referat despre „Bătrânețea – vârstă a înțelepciunii”, abordând temeiuri scripturistice și patristice referitoare la fenomenul îmbătrânirii.

Discuțiile ulterioare au evidențiat problemele și provocările pastorale cu care se confruntă preoții în integrarea bătrânilor în viața ecleziastică. Clericii au adus în prim-plan soluții și strategii pastorale, contribuind astfel la o mai bună implicare a vârstnicilor în comunitatea religioasă.

La finalul întâlnirii, Părintele Iurie Nistor, Protopopul de Chișinău, a prezentat temeiurile, deciziile și directivele Sinodului mitropolitan și a Centrului eparhial, exprimându-și recunoștința față de toți participanții pentru prezența și receptivitatea lor. O mențiune specială a fost făcută și pentru Părintele Marius Daniel Profir, care a răspuns cu căldură invitației de a împărtăși din experiența sa duhovnicească și social-filantropică.

Această consfătuire a fost o oportunitate valoroasă pentru preoți de a dialoga și de a identifica modalități practice de a întări conexiunile cu cei mai în vârstă din comunitate, consolidând astfel unitatea și tradiția în cadrul vieții ecleziastice.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img