Ultimele știri

ÎPS Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, adresează un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României

Iubiți frați și surori în Hristos,
Preaiubiți români de pretutindeni,

Cu ocazia Zilei Naționale a României, aducem cele mai sincere felicitări poporului român din Basarabia și din întreaga lume. Această zi de sărbătoare națională este un prilej de a celebra istoria, cultura, spiritualitatea și valorile care ne definesc ca națiune. Într-un moment în care trecutul, prezentul și viitorul se împletesc într-un ceremonial al recunoștinței și al aspirațiilor noastre comune, aducem un profund omagiu actului solemn al proclamării României Mari, dar și jertfei și curajului celor ce au contribuit la întărirea și afirmarea duhului național.

Pentru societatea noastră, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un far al spiritualității și tradiției noastre, un stâlp al identității și unității în credință. Misiunea Mitropoliei Basarabiei transcende dincolo de spațiul religios, oferind un sprijin constant comunităților și contribuind la dezvoltarea morală și socială a întregului popor. Ea poartă cu sine bogăția credinței strămoșești și deschide drumuri de cunoaștere și de bună înțelegere între oameni.

În Republica Moldova, Mitropolia Basarabiei din cadrul Patriarhiei Române este un simbol al solidarității și al legăturii inextricabile dintre istoria noastră comună și valorile ortodoxe fundamentale pe care le mărturisim cu mândrie și recunoștință. Într-un context sociologic complex și variat, Biserica reprezintă o punte mântuitoare, marcată de unitate și nădejde, oferind confort duhovnicesc și ghidare morală tuturor celor care caută Calea, prin credință și prin împlinirea învățăturilor Evangheliei.

Se cuvine să ne reafirmăm recunoștința pentru rolul esențial pe care Biserica Ortodoxă Română și Statul român îl joacă în consolidarea comunităților și îmbogățirea spirituală și materială a neamului românesc din Basarabia și de pretutindeni.

De asemenea, aducem un omagiu special tuturor slujitorilor Bisericii care, prin dăruirea lor, îngrijesc de sufletele credincioșilor și veghează ca lumina credinței să rămână mereu aprinsă în smeritele noastre inimi. Curajul lor de a mărturisi adevărul, de a spune ceea ce este corect, indiferent de circumstanțe, de a-și pune adesea confortul și siguranța personală în spatele binelui comun, reprezintă o dovadă a demnității lor. Ei sunt exemplul viu al faptului că adevărul nu poate fi compromis și că este mai presus de orice interese conjuncturale.

În același timp, conducătorii și intelectualii români basarabeni care se străduiesc să îndrume comunitățile către bine și să protejeze valorile autentice, aduc o contribuție inestimabilă societății. Cei care demonstrează curaj în luarea deciziilor dificile, păstrând integritatea și moralitatea, sunt piloni vii ai încrederii și solidarității.

Acești oameni sunt binecuvântați de Dumnezeu cu o înțelepciune ce depășește limitele cunoașterii omenești, cu un curaj care sfidează orice obstacol și cu o compasiune care aduce mângâiere. Ei sunt, în adevăratul sens al cuvântului, păstori ai sufletelor, ghizi și călăuze pe cărarea vieții, iar prezența lor în comunitate reprezintă un dar neprețuit pentru fiecare dintre noi.

Astăzi, sărbătorind unitatea și identitatea noastră comună, vă asigurăm de prețuirea și recunoștința noastră arhierească și vă dorim tuturor Românilor, oriunde s-ar afla, o Zi Națională binecuvântată, plină de pace, bucurie și binecuvântare cerească!

Cu dragoste și bucurie,

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img