Ultimele știri

Conferința Pastoral Misionară: „2018. Anul omagial al unității de credință și de neam. Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Unirii de la 1918” , desfășurată la Cahul

   Episcopia Basarabiei de Sud a organizat luni, 12 noiembrie 2018, în colaborare cu Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul, Conferința Pastoral Misionară: „2018. Anul omagial al unității de credință și de neam. Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Unirii de la 1918”.

   Ziua a început cu slujba Sfintei Liturghii oficiată în Biserica Sf. M. Mc. Pantelimon din Cahul de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, înconjurat fiind de un sobor de clerici.

   La eveniment au participat clericii din eparhie, profesorii de istorie din raion și studenți din cadrul universității de stat.

   Preasfinția Sa a prezentat participanților lucrarea misionară a Episcopului Dionisie Erhan și rolul Bisericii Ortodoxe la promovarea valorilor spiritualității românești.

   La final, ierarhul a mulțumit tuturor pentru participare și pentru buna organizare, conferențiarilor pentru comunicările prezentate și „pentru aducerea în actualitate a personalităților de la începutul secolului al XX-lea și din epoca Marii Uniri”.

   Evenimentul a fost organizat împreună cu Univesitatea de stat B. P. Hasdeu din Cahul și Directia Generală de Învățământ.

Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img