Ultimele știri

Comunitatea „Sfântul Ierarh Grigore Palama” din Chişinău şi-a serbat hramul

Luni, 27 noiembrie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul comunităţii „Sfântul Ierarh Grigore Palama” din Chişinău (paroh – PC preot consilier Nicolae Creţu), cu ocazia sărbătorii hramului acestei comunităţi.

După Sfânta Slujbă a fost înălţat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra părintelui Nicolae, a familiei sale şi a comunităţii „Sfântul Ierarh Grigore Palama”.

Cu binecuvântarea PS Antonie părintele Neculai Dorneanu, preot paroh la parohia „Sfânta Mahramă a Domnului şi Sf. Mc. Brâncoveni” din Iaşi a rostit un cuvânt de învăţătură. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de tineri de la aceiaşi parohie din Iaşi.

În cuvântul său, PS Antonie a felicitat comunitatea „Sfântul Ierarh Grigore Palama” cu sărbătorirea hramului şi a mulţumit părintelui Nicolae pentru munca depusă în organizarea activităţilor din cadrul Sectorului pentru probleme pastorale, misionare şi de asistenţă socială al Mitropoliei Basarabiei. Preasfinţia Sa, între altele, a spus: „Mulţumim părintelui Nicolae pentru implicarea jertfelnică în dinamizarea activităţii Sectorului pentru probleme pastorale, misionare şi de asistenţă socială a Mitropoliei Basarabiei. Multe activităţi pastoral-misionare s-au desfăşurat cu implicarea directă a părintelui Nicolae. Folosesc această ocazie pentru a-i aduce mulţumiri părintelui Nicolae pentru tot ce face în Sectorul pe care îl conduce, dorindu-i ca şi în continuare se ostenească, cu aceiaşi dăruire, pentru slava Bisericii Ortodoxe”.

Părintele Nicolae a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte. Părintele Nicolae a adus mulţumiri soborului de preoţi, doamnei preotese pentru susţinerea acordată în activitatea sa pastorală şi conducerii Gimnaziului Teatral „Ion Luca Caragiale” care a arătat înţelegere oferindu-le un spaţiu pentru rugăciune.

Un grup de copii de la Gimnaziul Teatral „Ion Luca Caragiale” au prezentat un program artistic.

Printre activităţile părintelui Nicolae amintim: Biblioteca, cu un număr de peste 400 de cărţi, Şcoala duminicală pentru copii şi Şcoala de catehizare pentru maturi, editarea buletinul parohial „Lumina Toborului” şi a ziarului pentru copii „Trepte spre cer”.

Istoric: Parohia „Sfântul Ierarh Grigore Palama” din Chişinău a fost înregistrată la Ministrul Justiţiei din R. Moldova pe data de 12 martie 2014. Mai bine de un an de zile comunitatea s-a rugat într-un spaţiu amenajat în holul fostei policlinici a fabricii Mezon, de pe strada Florilor № 32/2. Din data de 22 noiembrie 2015, comunitatea se roagă într-un paraclis amenajat la demisolul Gimnaziului Teatral „Ion Luca Caragiale” din strada Miron Costin № 19/7 (directoare dna Tatiana Piterschii). Hramul din acest an este al patrule hram sărbătorit de comunitatea „Sfântul Ierarh Grigore Palama”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img