COMUNICAT. Mitropolia Basarabiei vine cu precizări în legătură cu știrea despre preotul din Ștefan Vodă, care ar fi construit ilegal o biserică

28 Mai 2021

    Mitropolia Basarabiei se autosesizează în legătură cu știrea apărută, în data de 27 mai 2021, la Postul de Televiziune Jurnal TV ( https://www.jurnaltv.md/news/054fe916b41269f9/un-preot-si-a-construit-o-biserica-chiar-daca-nu-a-obtinut-o-permisiune-in-acest-sens.html ) conform căreia un preot din Ștefan Vodă a ridicat o biserică, fără a avea autorizații. În acest sens, Mitropolia Basarabiei vine cu precizarea că acesta nu este cleric al Mitropoliei Basarabiei și nici al Episcopiei Basarabiei de Sud.

     Mitropolia Basarabiei vine cu această precizare în contextul în care, în știrea respectivă (https://www.jurnaltv.md/news/054fe916b41269f9/un-preot-si-a-construit-o-biserica-chiar-daca-nu-a-obtinut-o-permisiune-in-acest-sens.html ) cineva afirmă că, biserica(comunitatea) ar aparține Mitropoliei Basarabiei și ar deține și acte doveditoare în acest sens. În legătură cu aceasta, aducem spre știință, că nici preotul Roman Cuțitaru, nici comunitatea pe care o reprezintă nu sunt încadrați în cadrul eparhiei noastre și nici nu a fost emis de către Secretariatul sau Cancelaria Mitropoliei vre-un act de înfiere a acestora.

   Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Share