Ultimele știri

Bucurie duhovnicească la Malcoci: Prima vizită a Mitropolitului Basarabiei în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

Vineri, 19 ianuarie 2024, credincioșii Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Malcoci, Ialoveni, au fost martorii unui moment deosebit, sărbătorind cu bucurie praznicul Botezului Domnului în prezența ÎPS PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor.

Ierarhul, însoțit de un sobor de preoți și diaconi de pe ambele maluri ale Prutului, a fost întâmpinat cu căldură de copiii localității, îmbrăcați în costume tradiționale, oferindu-i flori, pâine și sare. Prima vizită a Mitropolitului Basarabiei în această parohie a fost marcată printr-un eveniment frumos și emoționant, pregătit cu grijă de Părintele paroh Andrei Oistric, doamna preoteasă Liuba Oistric și enoriașii.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii talentați ai Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei, încântând participanții la slujbă cu vocile lor calde.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a abordat semnificația sărbătorii Epifaniei, care a anticipat începutul propovăduirii Mântuitorului, exprimându-și ulterior recunoștința pentru curajul Părintelui paroh de a reveni în sânul Bisericii Ortodoxe Române.

A felicitat comunitatea pentru decizia de a se reîntoarce „acasă” și a subliniat roadele duhovnicești vizibile deja în activitățile sociale, misionare, culturale și educaționale ale parohiei. Încrederea ÎPS Părinte Petru este că, împreună cu enoriașii, familia și fiii săi duhovnicești, Părintele Andrei Oistric va contribui semnificativ la dezvoltarea vieții Bisericii lui Hristos.

Într-un moment solemn, ÎPS Părinte Petru a acordat Distincția „Crucea Mitropoliei Basarabiei” Părintelui Arhidiacon Oistric Adrian-Lucian, fiul părintelui paroh, recunoscându-i contribuția deosebită la consolidarea credinței și coeziunii spirituale în această parohie.

Părintele Adrian Oistric a mulțumit Ierarhului și soborului slujitor pentru binecuvântata vizită, exprimând recunoștința sa și angajamentul continuării misiunii ecleziastice spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea poporului binecredincios.

Evenimentul s-a încheiat cu sfințirea Aghesmei Mari în curtea bisericii, unde fiecare credincios a luat parte la acest moment plin de har sfințitor.

Pentru mai multe detalii și pentru a retrăi emoțiile acestui binecuvântat eveniment, vă invităm să urmăriți un reportaj detaliat în cadrul Emisiunii „În Slujba binelui”, difuzată de TVR MOLDOVA.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img