Ultimele știri

„Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate celelalte se vor adăuga vouă!” (Matei 6, 33).

    În duminica a III-a după Rusalii, 28 iunie, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Mitropolitan împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

   În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa, a vorbit despre grija excesivă a oamenilor pentru cele lumești. Chiar și în această perioadă de restricții oamenii se ostenesc zi de zi pentru cele trecătoare, aleargă fără rost pentru lucruri nefolositoare.

   “Acum este destul timp pentru rugăciune, să citim cărți sfinte, să ne gândim la judecata lui Dumnezeu, să privim în adâncul sufletului nostru și să iertăm din inimă pe toți cei care ne-au greșit. Acum văzând atâta suferință și boală în lume să valorificăm mai mult timpul petrecut în familie, să vorbim copiilor și nepoților despre învățăturile Sfintei Scripturi, despre dragostea lui Dumnezeu”.

 

  La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit, a a oficiat slujba parastasului întru pomenirea Înaltpreasfințitului Pimen și a Părintelui Protoiereu Ioan.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img