Ultimele știri

Biserica din Cuza-Vodă și-a serbat ocrotitorul spiritual

   În data de 6 noiembrie 2017, zi în care conform  calendarului de stil nou, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Ierarh Nicolae, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia “Sf. Ier. Nicolae”  din localitatea Cuza Vodă, r-nul Cahul( paroh PC preot Ionuț Recoșanu).

   După săvârșirea Serviciului Divin, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care s-a referit la viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, un sfânt foarte popular la români, scoţând în evidenţă virtuţile Sfântului „ca apărător al dreptei credinţe, care l-a înfruntat cu îndrăzneală pe Arie, hulitorul de Dumnezeu, şi a ajutat pe cei necăjiţi, care, pentru bunătatea sa, a fost numit părintele săracilor şi mângâierea celor care plâng”.

   În finalul cuvântării sale, vlădica Petru i-a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia prăznuirii ocrotitorului spiritual al bisericii lor, dar și pe toți cei care poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae sau derivate de la acesta.

   Pentru activitatea misionară, pastorală şi gospodărească de care a dat dovadă,  parohul bisericii, părintele Ionuț, a fost gratificat de către Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei cu distincția bisericească Dreptul de a purta Cruce Aurită.

   Părintele Ionuț a mulțumit Înaltului Ierarh pentru vizită și binecuvântare arhierească invitându-l în mijlocul comunității lor și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img