Ultimele știri

Au demarat lucrările de consolidare a Sediului Mitropolitan din Chișinău. Secretarul de Stat pentru Culte al Guvernul României, Victor Opaschi, omul providential în demararea lucrărilor

Din mila Lui Dumnezeu, de câteva zile sediul mitropolitan din Chișinău a intrat într-un proces de reparație și mansardare, deoarece clădirea se afla într-o stare de degradare.

Acest lucru este îmbucurător deoarece, vine după mai multe solicitări făcute diferitor oameni de afaceri, autorităților din R. Moldova, iar ajutorul a venit din partea Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte și anume, datorită sprijinului pe care Mitropolia Basarabiei îl are de ani buni din partea acestei instituții, dar mai ales a domnului Secretar de Stat Victor Opaschi.

Domnul Secretar de Stat este un bun creștin care nu ezită, atunci când este nevoie, să contribuie în sprijinirea diverselor proiecte care să susțină activitățile eparhiale, ale Mitropoliei Basarabiei dar și a celorlalte eparhii din cadrul Patriarhiei Române.

De-a lungul timpului, prin Secretarul de Stat pentru Culte au fost alocate diverse ajutoare pentru înălțarea de Locașe de Cult, de instituții sociale, în sprijinul parohiilor ș.a.

Trebuie evidențiat faptul că în alocarea multor ajutoare dar și a fondurilor pentru lucrarea de consolidare și mansardare a sediului eparhial, consfătuirea cu domnul Secretar de Stat Victor Opaschi a fost și este în continuare esențială.

Susținerea financiară la timpul potrivit este esențială, întrucât Mitropolia Basarabiei până la moment nu a dispus de ajutoare concrete din partea statului moldovenesc, ci doar din partea Guvernului României, iar pentru acest lucru întreaga administrație eparhială îi aduc mulțumiri domnului Secretar de Stat, Victor Opaschi, cu rugăciuni înălțate către Bunul Dumnezeu de a-l ține cu sănătate și cu zile îndelungate, pentru realizarea lucrărilor plăcute Lui Dumnezeu.

În continuare, rămâne deschis apelul către cei interesați să contribuie la consolidarea Sediului Mitropolitan din Chișinău.

Administrația Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img