Ultimele știri

ÎPS Petru: “Grija pentru bogăție robește sufletul nostru și nu mai lasă în el loc pentru prezența lui Dumnezeu”

  La data de 8 decembrie 2019, în Duminica a 30-a după Cincizecime, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

  În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la Evanghelia zilei explicând că: „Periocopa evanghelică de astăzi a fost rânduită de Biserică spre a se citi în această perioadă a Postului Nașterii Domnului și este un îndemn la milostenie și la a fi mai buni cu semenii noștri, pentru a ne apropia astfel de Dumnezeu.

   Vorbind despre bogăție, ca subiect al evangheliei zilei, ÎnaltPreasfinția Sa a menționat că aceasta „nu este rea în sine, dar devine piedică în calea mântuirii când ne lăsăm posedați de grija pentru ea, când ne alipim sufletul atât de mult de cele materiale, încât grija pentru bogăție robește sufletul nostru și nu mai lasă în el loc pentru Dumnezeu.”

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img