Ultimele știri

ÎPS Petru: “Dacă cinstim pe Maica Domnului înseamnă că mărturisim credinţa adevărată”

La praznicul Intrarării  în Biserică a Maicii Domnului pe stil vechi, în ziua de miercuri 4 decembrie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Cetireni, raionul Ungheni(paroh Prot. Igor Ursu).

În omilia rostită la finalul serviciului Divin, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a vorbit despre Maica Domnului și rolul ei de mijlocitoare în fața Fiului său și Dumnezeu: „Maica Domnului este ocrotitoarea şi mijlocitoarea noastră la Fiul său şi Mântuitorul nostru. Să o chemăm în rugăciunile noastre fierbinţi cerându-i ajutorul şi ea nu ne va lăsa fără ajutor. Să rămânem cinstitori ai Maicii Domnului, păstrând credinţa strămoşilor noştri – credinţa ortodoxă. Dacă cinstim pe Maica Domnului înseamnă că mărturisim credinţa adevărată”.

Cu aceeași ocazie a fost sfințită cantina socială a parohiei. La final a fost înălțat un Te-Deum de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra întregii comunități.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img