Ultimele știri

Hramul bisericii Sf. M. Mc. Gheorghe din Drujba – Ungheni marcat prin prezența ÎPS Petru

   În ziua prăznuirii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, în data de 6 mai 2019, ÎPS Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în mijlocul comunității “Sf. M. Mc. Gheorghe” din loc. Drujba, raionul Ungheni, cu ocazia hramului bisericii( paroh PC preot Iulian Gâscă).

   Evenimentul a avut o încărcătură deosebită deoarece a fost prima Sfântă Liturghie săvârșită de Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei în biserica din Drujba. La slujbă au coliturghisit și preoți invitați din România.

   După oficierea Serviciului Divin ÎnaltPreasfinția Sa a rostit un cuvânt ziditor de suflet, referindu-se la viața Sfântului Gheorghe și la rolul lui de ocrotitor al bisericii care îl are ca ocrotitor.

   În continuare, vlădica Petru, a ținut să aprecieze cum au evoluat lucrurile, în ceea ce privește construcția bisericii, la aproximativ un an de la numirea părintelui Iulian în fruntea parohiei, iar ca semn de apreciere pentru munca depusă l-a gratificat cu distincția bisericească Dreptul de a purta Bederniță.

   Au fost decorați și câțiva dintre ctitorii bisericii; D-l Gheorghe Antoci, cel care a donat comunității terenul pentru biserică, a primit Ordinul Bisericesc Sf. Ștefan cel Mare Gr. III iar doamnele Vera Antoci, Grecica Cerasela și Podaru Cristina  au fost decorate cu Ordinul Sf. Cuv. Parascheva. De asemenea, au fost oferite și diplome de vrednicie, unor credincioși care s-au implicat mai activ la construcția Sfântului Locaș.

   Părintele Iulian a mulțumit Înaltului Ierarh pentru vizită și binecuvântare arhierească invitându-l și cu alte ocazii în parohia din Drujba.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img