Ultimele știri

Vizită pastorală în Parohia „Sfântul Mucenic Gheorghe” din localitatea Cornova, Protopopiatul Ungheni

Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Cornova, raionul Ungheni, a fost gazda Sfintei Liturghii arhierești, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru în Duminica a 24-a după Rusalii.

Ierarhul, întâmpinat de numeroși enoriași ai bisericii, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, printre care și Părintele Vorfolomei Mereacre, care a fost hirotonit preot paroh pe seama acestei parohii.

Răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”.

În cuvântul de învățătură din această zi, privitor la pericopa evanghelică a Samarineanului milostiv, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a evidențiat faptul că pentru a dobândi viața cea veșnică trebuie ca sufletul fiecărui creștin să aducă roadele iubirii, care este întâia dintre virtuți.

„Învăţătorul de lege din fragmentul biblic citit, ascultând pe Domnul Iisus Hristos vorbind despre mântuire, de Împărăţia Cerurilor şi de viaţa veşnică, i-a pus o întrebare fundamentală: „Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?”. Mântuitorul Hristos îi răspunde la întrebare prin una din cele mai frumoase, mai înduioşătoare şi mai cunoscute pilde despre iubirea aproapelui, pe care am ascultat-o cu toții mai devreme.

Iubiți credincioși, indiferent de vârstă sau statut social, fie că suntem tineri sau bătrâni, tari sau slabi, sănătoşi sau bolnavi, suntem chemați prin îndemnul Mântuitorului „Mergi şi fă şi tu asemenea” ca să împlinim porunca cea mare a dragostei frăţeşti! Căci, acolo unde este iubire este pace în suflet, linişte şi siguranţă, iar viața noastră capătă un sens.”

După Taina Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit împreună cu părinții slujitori, familia și credincioșii din parohie, a săvârșit Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Părintele Sergiu Mereacre, rugându-se cu o inimă și într-un gând pentru veșnica odihnă a sufletului său, în curțile drepților.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img