Ultimele știri

Vizită oficială la sediul Centrului eparhial: Domnul deputat Andrei Daniel GHEORGHE și-a exprimat dorința de a contribui la proiectele și inițiativele Mitropoliei Basarabiei

Domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe, președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, a vizitat ieri, 23 februarie, sediul Mitropoliei Basarabiei împreună cu un grup de consilieri. În cadrul întâlnirii, domnul Gheorghe a exprimat dorința sa de a se implica și de a contribui la proiectele desfășurate de Mitropolia Basarabiei.

Cauza Mitropoliei Basarabiei a unit autoritățile și personalitățile cu funcții de conducere ale celor două țări, Republica Moldova și România, fiind susținută, cu precădere, prin efortul comun al Parlamentului și al Guvernului României.

În urma discuțiilor avute cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe, președintele Comisiei comune pentru integrare europeană, a reafirmat angajamentul său ferm în susținerea Mitropoliei Basarabiei, atât în ceea ce privește protejarea libertății, egalității și echitabilității religioase la nivel național, cât și în fața celor mai înalte instanțe și structuri de conducere europene.

În acest sens, domnul deputat a subliniat importanța protejării drepturilor și libertăților religioase ale tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, și a pledat pentru o colaborare strânsă între instituțiile de stat și Mitropolia Basarabiei pentru a se asigura că aceste drepturi sunt respectate în mod efectiv.

Domnul Andrei Daniel Gheorghe a reiterat că Mitropolia Basarabiei este un simbol al unității și solidarității românilor basarabeni din Republica Moldova și a afirmat că va face tot ce este posibil pentru a sprijini această instituție în îndeplinirea misiunii sale sacerdotale.

ÎPS Petru a mulțumit domnului Andrei Daniel Gheorghe și delegației conduse de el pentru vizită, menționând că sunt așteptați cu căldură de fiecare dată la Centrul eparhial. În același context, a evidențiat importanța colaborării și sprijinirii comunității ortodoxe românești din Republica Moldova și a Mitropoliei Basarabiei în promovarea valorilor culturale și spirituale ale acesteia, precum și a procesului de integrare europeană al Republicii Moldova.

În același timp, ÎPS Părinte Petru a mulțumit domnului deputat și comisiei pe care o conduce pentru intenția de sprijin acordată Mitropoliei Basarabiei și a reiterat angajamentul acesteia în promovarea păcii, înțelegerii și a bunelor relații între cele două țări.

Domnul Andrei Daniel Gheorghe a încheiat vizita sa exprimându-și dorința de a continua dialogul cu Mitropolia Basarabiei și de a se implica în proiecte viitoare care vizează sprijinirea comunităților religioase, sociale și culturale din Republica Moldova.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img