Ultimele știri

Înaltpreasfințitul Petru a participat la Adunarea Generală a Misiunii sociale Diaconia – Bilanțul activității din 2022 și perspectivele pentru 2023

Pe data de 23 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a participat la Adunarea Generală a Misiunii Sociale Diaconia, organizată la sediul acesteia din Chișinău.

În cadrul evenimentului, s-a făcut o analiză a activității desfășurate de organizație pe parcursul anului 2022, prin prezentarea rapoartelor de bilanț de către coordonatorii departamentelor și serviciilor implementate de către aceasta. Aceste rapoarte au evidențiat numeroase proiecte de caritate și de ajutorare a celor mai vulnerabili membri ai societății, precum persoanele în vârstă, copiii, bolnavii și persoanele fără adăpost.

Înainte de începerea adunării, Înaltpreasfințitul Petru a adresat un mesaj de binecuvântare tuturor participanților și a subliniat importanța implicării fiecărui membru al Bisericii în sprijinirea celor nevoiași:

„Ne bucurăm că astăzi sunteți într-un număr atât de mare aici. Biserica are nevoie de dumneavoastră ca să-i putem ajuta pe cei nevoiași. Apreciem lucrarea Diaconiei, pentru că nu este ușoară și pentru că trebuie să lucreze cu fiecare în parte, săraci sau bătrâni. Să dea Dumnezeu să lucrați în ogorul acesta al Bisericii, toți care sunteți aici, cu multă dăruire și cu multă dragoste. Oamenii apreciază lucrarea noastră, a Diaconiei, iar eu vă felicit și să vă doresc să mergeți așa mai departe. La mulți ani și bine ați venit!”.

Înaltpreasfințitul Petru la Adunarea Generală a Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei

În discursul său, Înaltpreasfințitul Petru a mai apreciat munca depusă de Diaconia și a încurajat continuarea activității acesteia, subliniind importanța solidarității și a ajutorului acordat celor nevoiași.

În timpul discuțiilor, participanții au evidențiat importanța Misiunii Diaconia și au subliniat că această organizație a Mitropoliei Basarabiei nu doar ajută oamenii în nevoie, ci îi și învață să ajute și să se ajute între ei. Aceasta este o misiune esențială pentru societatea noastră, întrucât ne ajută să ne dezvoltăm unul pe altul, să fim mai buni și mai generoși.

Evenimentul a constituit o ocazie de a face o totalizare a faptelor bune, dar și de a evidenția importanța bunătății și unității, care ne definește ca neam și ca oameni de bună credință. Într-o lume tot mai divizată și individualistă, acest eveniment a adus un mesaj de speranță și de solidaritate, care ne încurajează să fim mai buni și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img