Ultimele știri

Vizită arhierească la Mănăstirea din Găvănoasa – Cahul cu ocazia Praznicului Nașterii Maicii Domnului

   În data de 21 septembrie curent, zi în care creștinii ortodocși ce țin de calendarul de stil vechi sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului,  Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea Pogorârea Duhului Sfânt și Nașterea Maicii Domnlui din localitatea Găvănoasa, r-n. Cahul (stareță preacuvioasa monahie Dionisia Niculicioiu).

   La Sfânta Liturghie au fost prezenţi mai mulţi preoţi din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud, împreună cu părintele vicar administrativ, Iulian Budescu.

   Notă: Mănăstirea a fost înfiinţată în primăvara anului 2008 de maica Dionisia, venită în Basarabia de peste Prut la 17 septembrie 2007, din zona Constanţei, hotărâtă să înalţe un lăcaş sfânt şi cu dorinţa fierbinte de a face misiune ortodoxă în acest spaţiu românesc. Bisericuţa şi chiliile au fost ridicate în timp de o lună, graţie hărniciei şi bunei organizări a maicii stareţe Dionisia. Una dintre dimensiunile activităţii de viitor a mănăstirii de la Gavanoasa este asistenţa socială. În perspectivă în jurul mănăstirii se preconizează a fi ridicate şi câteva anexe pentru ajutorarea oamenilor în vârstă. Mănăstirea din comuna Găvănoasa are două hramuri „Sfânta Treime” şi „Naşterea Maicii Domnului”.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img