Ultimele știri

ÎPS Petru: „Cel pătruns de dragostea dumnezeiască se definește prin dragostea față de aproapele său”

   La data de 9 iulie curent, în Duminica a XV-a după Cincizecime, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la   Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

   În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la Evanghelia zilei menționând, printre altele: „Pericopa Evanghelică, citită astăzi, deosebită ca și conținut de alte evanghelii din duminicile trecute, vine să ne arate, încă o dată în plus că esența, sau cea mai mare poruncă a credinței noastre este dragostea. Pe de o parte dragostea față de Dumnezeu venită din tot sufletul și din tot cugetul nostru, iar pe de altă parte dragostea față de aproapele nostru pe care să-l iubim ca pe noi înșine. Acestea două nu pot fi separate una de cealaltă pentru că cel pătruns de dragostea dumnezeiască se definește prin dragostea față de aproapele său.

   „Să iubeşti pe aproapele ca pe tine însuţi”, înseamnă să ai grijă de viaţa lui, de mântuirea lui ca de viaţa şi mântuirea ta”, a mai spus Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img