Ultimele știri

Domnul Viorel Cernăuțeanu, Șeful Inspectoratului General al Poliției, în vizită la Mitropolia Basarabiei

În cadrul întâlnirii Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre implicarea Mitropoliei Basarabiei în perioada pandemică, dar și în contextul actual al refugiaților din Ucraina și al conflictului de război din țara vecină.

Părintele Mitropolit și-a arătat suportul față de poporul ucrainean și a vorbit despre calea europeană pe care Basarabia se îndreaptă.

Cu precădere, Înaltpreafințitul PETRU și-a exprimat îngrijorarea față de situația de criză în care se află Republica Moldova în contextul majorării prețurilor la energie și resurse naturale care, implicit, au dus la o creștere a tuturor serviciilor.

Părintele Mitropolit a asigurat că Mitropolia Basarabiei va fi mereu alături de creștini în rugăciune, dar și pe plan material prin acțiunile umanitare pe care le desfășoară.

Domnul Cernăuțeanu, Inspector General a dăruit Părintelui Mitropolit PETRU un ordin din partea Inspectoratului General de Poliție, iar la rândul său, Mitropolitul Basarabiei i-a oferit Ordinul Mitropolitan Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, gradul I și o icoană a Sfântului Mare Mucenic Gherghe, purtătorul de biruință, ocrotitorul tuturor oamenilor ce-și dedică viața în slujba legii.

Domnul Inspector a apreciat efortul și munca Mitropoliei Basarabiei, activitatea socială și filantropică pe care o desfășoară și și-a manifestat dorința unei colaborări îndelungate.

De asemenea, menționăm faptul că în cadrul întâlnirii a participat și Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului a Centrului Eparhial, care a vorbit despre ajutorul necondiționat oferit de Guvernul României pentru Republica Moldova, ca măsuri de suport și ajutor pentru societatea civilă, dar și a refugiaților ucraineni care au tranzitat sau au rămas în țară. Statul român, respectiv Biserica Ortodoxă Română, a răspuns mereu cu interes deosebit rugăminților și nevoilor credincioșilor Republicii Moldova, fiind solidari în orice context istoric, politic sau religios.

Articol redactat de Părintele Arhidiacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img