Ultimele știri

Un nou Părinte Arhimandrit în sânul Mitropoliei Basarabiei de ziua Praznicului Împărătesc Pogorârea Sfântului Duh

Mănăstirea Găvănoasa, cu hramul Pogorârea Sfântului Duh, se află pe teritoriul eparhiei Episcopiei Basarabiei de Sud, dar având în vedere că ÎPS Părinte Mitropolit Petru este fondatorul și ctitorul sfintei mănăstiri, este metoc al Arhiepiscopiei Chișinăului sub ocrotirea Părintelui Mitropolit.

Sărbătoarea Rusaliilor împlinește făgăduința făcută de Hristos ucenicilor că nu-i va lăsa singuri. Înainte de Patima Sa, când le vorbea apostolilor de plecarea Lui la Tatăl, ei se simțeau părăsiți, abandonați, dar Hristos le-a promis lor pe Mângâietorul, Duhul Adevărului.

   Sfinții Apostoli se găseau adunați într-o casă din Ierusalim, iar din cer “s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede, și a umplut toată casa unde ședeau ei”. Acea suflare în chip de limbi de foc era Duhul Sfânt care i-a umplut pe ei. La evrei era sărbătoarea Cincizecimii când foarte mulți iudei veneau la Ierusalim să se închine la Templu. Auzind mulțime multă de popor acel vuiet s-au adunat să vadă ce se intâmplă, iar Petru predica despre “faptele minunate ale lui Dumnezeu”, iar fiecare auzea în limba lui în care s-a născut. La predica lui Petru s-au botezat peste trei mii de bărbați afară de femei și copii, iar în acel moment a luat ființă Biserica lui Hristos.

După momentul liturgic, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru a ridicat pe Preacuviosul Părinte Protosinghel Iustinian Budescu la rangul de Arhimandrit. Cu această ocazie Înaltpreasfinția Sa i-a oferit Părintelui Crucea Mitropoliei Basarabiei, Darul Mitropolitului.

 

 

Ctitorii Sfintei Mănăstiri au primit, de la ÎPS Părinte, Gramate (Ordinul Ștefan cel Mare) și Distincții de Vrednicie, ca semn de prețuire pentru osteneala arătată față de Biserică și pentru susținerea Mănăstirii și a Preacuviosului Părinte Iustinian.

 

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img