Ultimele știri

Slujbă arhierească la Florițoaia Veche în duminica a patra din Postul Mare

   În cea de-a patra duminică din Postul Mare( a Sf. Ioan Scărarul ), în data de 7 aprilie 2019, zi în care creștinii ce țin de calendarul de stil vechi sărbătoresc minunatul Praznic al Buneivestiri, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, a săvârșit, înconjurat de un sobor de clerici, de pe ambele maluri ale Prutului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în parohia “Sf. M. Mc. Dimitrie” din localitatea Florițoaia Veche, raionul Ungheni( paroh PC Prot. Andrian Agapi ).

  La finalul Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, PC părinte Cristinel Gheorghiță Severin din parohia Poieni – Iași, a rostit un cuvânt pastoral, în care s-a referit la însemnătatea praznicului Buneivestiri dar făcând și referiri la teologia Sfântului Ioan Scărarul, căruia îi este dedicată duminica a patra a Postului Mare.

   În cadrul Sfintei Liturghii teologul Florin-Gabriel Costin a fost hirotonit diacon, pe seama parohiei din Florițoaia Veche.

   ÎnaltPreasfințitul părinte mitropolit Petru, i-a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia sărbătorii, apreciind activitatea și meritele părintelui paroh, de la numirea în fruntea bisericii din Florițoaia Veche, ca fiind rodnice și care pot servi drept exemplu pentru preoții mai tineri.

   Părintele Andrian i-a mulțumit Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l în mijlocul comunității lor și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img