Ultimele știri

Slujbă arhierească în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bubuieci – Chişinău

   În a doua zi după Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, la data de 8 ianuarie 2018, în ziua prăznuirii Soborului Maicii Domnului pe stilul vechi, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi,  Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Bubuieci, mun. Chişinău.

   În cuvântul de învăţătură rostit după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Petru a vorbit despre locul Maicii Domnului în iconomia mântuirii neamului omenesc.

   Între altele, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a spus: „Astăzi, a doua zi după Naşterea Domnului, sărbătorim Soborul Maicii Domnului. Sfinţii Părinţi au rânduit această sărbătoare pentru a medita încă o dată asupra rolului Maicii Domnului în viaţa creştină. Pe parcursul anului bisericesc Maicii Domnului îi sunt închinate mai multe sărbători, iar ziua de astăzi este închinată pentru a o cinsti pe cea dea doua persoană care a participat la evenimentul pe care l-am serbat ieri – Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ea este cea care L-a purtat la sân, care L-a crescut pe pruncul Iisus, dăruindu-I căldura şi grija maternă”.

   Această vizită a fost prilejuită și de popasul aniversar al părintelui Cancelar al Mitropoliei Basarabiei și parohul bisericii sus-numite, iar cu această ocazie vlădica Petru a ținut să aprecieze spiritual organizatoric și gospodăresc al preacucerniciei sale atât în parohie încredințată cât și la biroul Cancelariei Mitropoliei Basarabiei unde activează cu sârguință, pentru care l-a gratificat cu înalta distincție bisericească Ordinul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

   Prezența Înaltului Ierarh al Mitropoliei Basarabiei în această zi la Bubuieci a devenit deja o tradiție în fiecare an iar pentru aceasta părintele paroh Andrei a mulțumit Înaltului Ierarh pentru vizită și binecuvântare arhierească invitându-l în mijlocul comunității lor și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img