Ultimele știri

Sfârșitul Săptămânii Luminate marcat prin Sfânta Liturghie în Duminica Sfântului Apostol Toma

În a doua Duminică după Paști, cunoscută și ca Duminica Sfântului Apostol Toma, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

În cadrul slujbei, au co-liturghisit preoții și diaconii slujitori ai Centrului eparhial din Chișinău, iar răspunsurile la strană au fost date de membrii Coralei academice „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei. 

La momentul rânduit, Părintele Arhidiacon Constantin Olariu a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificația acestei duminici și despre mărturia credinței pe care a dat-o Sfântul Apostol Toma prin recunoașterea lui Hristos ca Dumnezeu și Domn. De asemenea, a vorbit despre importanța comuniunii euharistice și despre rolul Bisericii în viața creștinilor.

Spre finalul slujbei euharistice, ÎPS Petru a ținut o omilie despre semnificația acestei duminici pe care Biserica Ortodoxă a dedicat-o cinstirii Sfântului Apostol Toma, cel care a mărturisit credința în Hristos Cel Înviat după ce L-a atins cu mâna sa. Părintele Mitropolit a subliniat că și noi suntem chemați să ne întărim credința prin atingerea lui Hristos în Sfintele Taine și în rugăciune, îndemnând credincioșii să rămână uniți în jurul Bisericii.

Sărbătoarea Duminicii Sfântului Apostol Toma marchează sfârșitul Săptămânii Luminate, perioada de opt zile după Paști în care credincioșii se bucură de Învierea lui Hristos și se pregătesc pentru viața veșnică în Împărăția Cerurilor.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img