Ultimele știri

Sfântul Arhidiacon Ștefan prăznuit prin Liturghie Arhierească la Soroca

  În data de 9 ianuarie 2020, zi în care creștinii ortodocși de stil vechi îl prăznuiesc pe Sfântul Arhidiacon și Întâi Mucenic Ștefan, ÎPS Părinte Mitropolit Petru s-a aflat în biserica comunității Sf. Cuv. Parascheva din orașul Soroca(paroh PC Prot. Ștefan Eftodii) unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  În predica zilei, ÎnaltPreasfinția Sa a vorbit despre viața Sfântului Arhidiacon Ștefan și despre rolul de a fi mărturisitor al dreptei credințe, indiferent de pericolul la care aceasta te poate expune.

  În continuare, ÎnaltPreasfințitul Părinte Mitropolit a adresat un cuvânt de felicitare părintelui paroh care și-a sărbătorit ziua numelui, îndemnându-l să rămână în continuare un vrednic slujitor al altarului, iar pentru aceasta să se inspire mereu de la sfântul al cărui nume îl poartă.

  Părintele paroh a mulțumit Înaltului Ierarh al Mitropoliei Basarabiei pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img