Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare oficiată de ÎPS Părinte Mitropolit Petru în Duminica a IV-a din Postul Mare

12 Aprilie 2021

În Duminica a IV-a din Postul Mare, numită și Duminica Sfântului Ioan Scărarul, 11 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Mitropoliei Basarabiei.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfinția Sa, Părintele Mitropolit, a vorbit despre minunea vindecării fiului demonizat.

 Prin această minune săvârșită de Mântuitorul Hristos, apostolii au învățat că neputința lor de a săvârși minuni vine în urma slabei lor credințe, iar postul și rugăciunea sunt unelte absolut necesare împotriva diavolului. Nici tatăl copilului, la început, nu a crezut cu toată inima în puterea vindecătoare a Învățătorului: “de poți ceva, ajută-ne” (Marcu 9,22), ca în final să-și revină în sine și să spună cu lacrimi: “Cred, Doamne! Ajută necredinței mele” (Marcu 9,24). Atunci Iisus, ca Fiu al lui Dumnezeu, a ascultat rugămintea fierbinte a tatălui și, prin poruncă divină, a vindecat copilul cel mult chinuit de demon (ÎPS Petru).

 

Articol redactat de Părintele Diacon Constantin Olariu.

Share